Wijn bij BBQ
- Geplaatst op
Wijn bij de BBQ
Niets fijner dan op een zwoele zomeravond de barbeque ontsteken en samen lekker eten en drinken met vrienden of familie.
Een biertje is dan snel opengetrokken, maar welke wijnen combineren nou goed bij de barbeque? Een beetje barbeque bestaat uit stevige smaken, kruidige marinades en romige sauzen.
Bij gegrilde vleesgerechten mag daar dus best een stevige wijn met pit tegenoverstaan. Denk aan een stoere Syrah, pittige Tempranillo of een smokey Primitivo.
Bij gegrilde zalm doet een houtgerijpte Chardonnay of Viognier het goed, terwijl bij schaal en schelpdieren juist een frisse mineralige Muscadet of Picpoul de Pinet volstaat.
Kies bij gegrilde groentengerechten vooral voor kruidige maar fruitige wijnen zoals een aardse Blaufrankisch, Zweigelt of Pinot Nir. Lichtgekoeld misschien nog lekkerder.
Heb je geen zin in al die keuzes, en heb je vooral zin in een lekkere begeleidende wijn bij al je gebarbequede gerechten? Dan is een stevige rose, een Blanc de Noir of een (lichtgekoelde) rode wijn als Pinot Noir of Gamay altijd een goede keuze.
Nog even handig te weten: wees bij je bbq niet te gulzig met zuur en zout. Wijnen met zuur en zoet gemarineerde gerechten gaan niet lekker samen. En te veel zout kan botsen met eikenhout.